tisdag 25 juni 2019

Manistra na pome

Kroatien förklarade sig också självständigt från Jugoslavien 25:e juni 1991. 

Manistra na pome är pasta med tomatsås. Egentligen ska man göra hemlagad pasta, men jag använde Barilla Casarecce di Ceci.

Manistra na pome
(Jag fick ca 1100 g, ca 615 g sås)

Ingredienser: 
250 g Barilla Casarecce di Ceci

Sås:
1 gul lök
6 vitlöksklyftor 
500 g körsbärstomater  
Olivolja
30 g ICA Tomatpuré 
1/2 tsk torkad persilja 
1/2 tsk torkad basilika 
1 krm malen svartpeppar 
8 dl vatten 
1 tsk salt 

Instruktioner: 
Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrullen och låt vattnet koka. Koka pastan i 5 minuter. Skölj pasta i durkslag. Lägg pasta på en tallrik. Skölj ur kastrullen. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj tomater i durkslag. Dela tomaterna. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, lök och vitlök i kastrullen och fräs i 2 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i 2 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Häll i tomater, persilja, basilika, svartpeppar, vatten och salt. Koka i 24-25 minuter och rör om hela tiden. Ta bort kastrullen. Mixa såsen slät med stavmixer. Häll i pastan och blanda. Servera varmt.

Förvaring: Lägg på tallrik och förvara i kylen.



Tschüss! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar