torsdag 5 juli 2018

Besitos de Coco

Idag är det Venezuelas nationaldag! Dagen firas eftersom 5:e juli 1811 deklarerade Venezuela sin självständighet från Spanien. 

”Besitos de Coco” betyder ”kokoskyssar” och är smarriga kokoskakor. De är mest kända i Venezuela och tros komma därifrån. Det finns versioner av dem i Puerto Rico, Kuba, Colombia och Brasilien. Det finns versioner med kondenserad mjölk i eller med smält choklad ringlat på. 

Eftersom receptet är på espanol så har jag använt Google Översätt och skrivit in översättningen... 🤞

Originalt recept är från 



Besitos de Coco
(Jag fick 40 st)

Ingredienser:
Originalt:
  • 1 stor kokosnöt
  • 8 matskedar vetemjöl
  • 4 matskedar smör
  • 4 äggulor
  • 1 kopp brunt socker
  • En antydan om vaniljens essens
  • En citronskiva


Mitt recept:
50 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör 
6 msk ICA Sötströ 
6 dl kokos
1 dl Risenta Kokosmjöl
4 rumsvarma äggulor 

Instruktioner:
Var försiktig så att du inte skär dig själv öppna kokosnoten i hälften. Tvätta det bra och skicka det genom rivaren tills du får minst 3 kokosnötkoppar. Lägg nu smöret vid rumstemperatur, tillräckligt tills det är vid rumstemperatur.

Blanda sedan i en skål eller skål alla ingredienser: riven kokosnöt, smör, mjöl, ägg, brunt socker, citronskal och vaniljkärnan.

Förvärm ugnen till 180ºC och smörj bakplåten med lite smör.

Var försiktigt bilda små bollar om storleken på en golfboll (eller storleken på en valnöt).

Placera nu kokosnötbollarna på smörjfacket. Placera i ugnen och baka vid 180 ° C i 30 minuter, tills det är guldbrunt.

Mina instruktioner:
Rör smör och sötströ mjukt i en skål i 1 minut. Blanda kokos och kokosmjöl i en annan skål. Tillsätt och knåda in i smöret. Knåda in äggulor. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Rulla bollar av degen och platta till dem. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter. Låt svalna. Lägg kakorna på tallrik. Kyl i 10 timmar. Servera kallt.

Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.



Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar