fredag 12 april 2019

Vitlök- och linssoppa

12:e april är Linssoppans dag, hipp hurra!

Vitlök- och linssoppa
(Jag fick 2 80 cl skålar)

Ingredienser:
1 gul lök
15 vitlöksklyftor 
Olivolja 
200 g GoGreen Gröna Linser
20 dl vatten 
1 tsk salt
1 tsk torkad persilja 
1 krm malen svartpeppar 

Instruktioner: 
Skala och finhacka lök och vitlök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, lök och vitlök i en kastrull och fräs i 2 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Skölj linser i en sil. Tillsätt linser, vatten, salt, persilja och svartpeppar. Koka i 26-27 minuter. Servera varmt.

Förvaring: Häll i skålar och förvara i kylen.

Tschüss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar