tisdag 10 juli 2018

Lins- och broccolisoppa

Jag har kommit in i en fas med mycket vitkålsris och linser! Här kommer ännu en delicious, varm och mättande soppa! 

Originalt recept är från



Lins- och broccolisoppa
(Jag fick 2 80 cl skålar)

Ingredienser:
Originalt:
  • 300 gram broccoli
  • 2 dl gröna linser
  • 2 schalottenlökar eller en gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 4 cm hackad röd chili
  • 1,2 liter vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk curry (valfritt)
  • 1 tsk garam masala (valfritt)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker

Mitt recept:
7 dl grönsaksbuljong (5 g Kung Markatta Grönsaksbuljongtärning)
2 vitlöksklyftor
300 g fryst tinad broccoli
Olivolja
300 g fryst tinat vitkålsris
170 g Risenta Gröna Linser
1 tsk salt
1 tsk torkad persilja
1/2 krm malen svartpeppar 
3 dl vatten

Instruktioner:
  1. Hacka löken samt vitlöken och fräs med chili i olivoljan i en stor kastrull.
  2. Rensa broccolin, skölj och skär av stjälkarna. Spara buketterna. Tillsätt vatten och buljongtärning i kastrullen. Hacka ner stjälkarna och tillsätt dem med linserna.
  3. Koka linserna och broccolistjälkarna i 25 minuter.
  4. Späd ev. soppan med mer vatten till önskad tjocklek.
  5. Lägg i broccolibuketterna och koka ytterligare 5 minuter.
  6. Smaka av linssoppan med curry, garam masala, gurkmeja, salt och vitpeppar.


Mina instruktioner:
Gör grönsaksbuljong: Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull och smula ner grönsaksbuljongtärning. Rör om tills det inte finns smulor kvar. Ställ åt sidan och stäng av värmen. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Finhacka broccolin. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja och vitlök i en djup stekpanna. Låt fräsa i 1 minut. Tillsätt mer olivolja och vitkålsris och fräs i 4 minuter. Tillsätt broccoli och fräs i 2 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Skölj linserna noga i en sil. Tillsätt grönsaksbuljong, linser, salt, persilja och svartpeppar. Låt koka och rör om konstant i 4-5 minuter. Låt svalna. Tillsätt vatten, blanda och mixa hälften slät med stavmixer. Servera varmt.

Förvaring: Häll i skålar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.



Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar