onsdag 1 augusti 2018

Broccolirösti

Idag åkte vi till Chateau de Gruyères! Gruyères är en idyllisk liten stad från medeltiden. Slottet är på toppen av ett stort berg och har en otrolig utsikt!Eftersom det är nationaldagen så var schweiziska flaggan hängande överallt. På slottet hade dem hyrt in baby-häst-, kanin-, kyckling-, lamm-, och get.Idag är Schweiz nationaldag! Dagen firas för att 1:a augusti 1291 skapades det gamla edsförbundet. Det gamla edsförbundet liknade USA, och var en union av medlemsstater som existerade mellan 1291 och 1798. 


För att fira kan man göra schweiziska klassiska rätter, som rösti. Rösti är en råraka med traditionellt sett potatis. Eftersom potatis är rikt på kolhydrater så har jag ersätt den med broccoli. 

Roligt nog så firar jag nationaldagen i Schweiz! 


Broccolirösti 
(Jag fick 9 st 9 cm i dm plättar)

Ingredienser:
300 g fryst tinad broccoli
2 ägg
4 msk Risenta Bovetemjöl 
1 msk Finax Psyllium 
1 msk italiensk krydda
1 1/2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar 
Olivolja 

Instruktioner:
Finriv broccoli. Häll broccoli och ägg i en skål och blanda. Blanda bovetemjöl, psyllium, italiensk krydda, salt och svartpeppar i en annan skål. Tillsätt och blanda. Låt svälla i 10 minuter. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll i olivolja och stor klick smet. Bred ut smeten. Stek 11-12 minuter. Vänd sida. Stek 11-12 minuter. Servera varmt.

Förvaring: Lägg på tallrik, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.Tschüss! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar