Bizélikeftedes
(Jag fick 33 st, ca 655 g)
Ingredienser:
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
Olivolja
1 msk malen spiskummin
2 msk malen koriander
1 tsk torkad dill
1/2 tsk torkad mynta
1 krm malen svartpeppar
475 g kokta gula ärtor
1 tsk salt
1 dl Urtekram Havremjöl
6 msk Finax Psyllium
Instruktioner:
Skala och finhacka lök och vitlök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, lök och vitlök i en stekpanna och fräs i 2 minuter. Tillsätt spiskummin, koriander, dill, mynta och svartpeppar. Fräs i 2 minuter. Ta bort stekpannan. Låt svalna i 10 minuter. Skölj gula ärtor i en sil. Häll lökblandningen och ärtor i en mixer. Mixa i 2 minuter. Blanda smet, salt, havremjöl och psyllium i en skål. Blanda och låt svälla i 10 minuter. Forma bollar. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja och keftedes i stekpannan. Fräs i 3-4 minuter. Vänd och stek i 3-4 minuter på varje sida och hörn. Servera varmt.
Förvaring: Lägg på tallrik och förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar