Green gram, moong dal eller mungbönor är nyttiga med lite fett och långsamma kolhydrater. De är essentiella i Bindaetteok, (koreanska mungbönspannkakor), och Lǜdòu Tāng, (kinesisk mungbönssoppa).
FYI: mungbönor MÅSTE blötläggas och de kommer skumma när de börjar koka. Använd en sked och häll av.
Kokta mungbönor
(Jag fick ca 540 g)
Ingredienser:
200 g Eldorado Mungbönor
8 dl kallt vatten
10 dl vatten
Instruktioner:
Skölj bönor noga i sil. Häll bönor och vatten i en skål. Täck med aluminiumfolie och låt stå i 12 timmar. Värm en spisplatta på hög värme. Skölj bönorna i en sil. Häll bönor och vatten i en 3-liters kastrull. Koka i 12 minuter, skumma av och rör om hela tiden. Ta bort kastrullen och låt svalna. Skölj bönorna i en sil.
Förvaring: Lägg i skål, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar