lördag 20 april 2019

Havresmuldeg

Glad Påsk!! En liten konstig påskrelaterad incident tog plats igår eftermiddag. Min mamma skulle ta bort julpyntet, (som ja, fortfarande var kvar 19:e april), när hon föll och skadade sig. Hon bröt hela sin handled, som läkare fick dra i plats. Och nu är hon sjukskriven i 7 veckor, vilket vi tycker är ironiskt eftersom hon redan är sjukskriven (förtidspensionär). 

Men till dagens recept: Havresmuldeg! Äntligen ett recept på gluten-, socker-, mjölk- och sojafri smuldeg! Den är extremt likt i smaken med mitt andra recept. Använd till alla pajer du kan tänka på!

Havresmuldeg
(Jag fick ca 370 g)

Ingredienser:
1/2 tsk malen kanel
4 msk ICA Sötströ 
3 msk kokos
1 msk Risenta Kokosmjöl
4 dl Urtekram Havremjöl
80 g rumsvarmt sm”r

Instruktioner:
Blanda kanel, sötströ, kokos, kokosmjöl och havremjöl i en skål. Smula ner sm”r. Knåda till en smuldeg. 

Förvaring: Förvara i kylen.

Tschüss! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar