tisdag 7 augusti 2018

Cajunknäckebröd

Jag är fortfarande på Schipol!!! Vårt flyg blev inställt IGEN!! Står i kö till Swissport och hoppas få flyg imorgon.. 🤬

Anywho.. Ni ska få ett recept och inte bara mitt hat mot SAS. 


Uppdatering: Vi har fått nytt flyg imorgon 20:20. Vi ska nu till hotellet IGEN. 

Det här knäckebrödet är så gott att det fick följa med till Schweiz! Smaken kommer från kryddblandningen Cajunkrydda och smakar som blandning av tomatsoppa, tacos och kebab. På ett bra sätt!




Cajunknäckebröd 
(Jag fick 33 9 cm i dm runa knäckebröd, ca 295 g)

Ingredienser:
2 msk ICA Sötströ 
4 msk Cajunkrydda 
1 dl Kung Markatta Chiafrön 
1 dl Risenta Kokosmjöl
2 dl Risenta Bovetemjöl
3 msk rapsolja
3 dl kokhett vatten

Instruktioner:
Blanda sötströ, Cajunkrydda, chiafrön, kokosmjöl och bovetemjöl i en skål. Tillsätt rapsolja och blanda. Koka vatten i en tekokare. Häll i vattnet och blanda snabbt till en deg. Låt svalna i 5-10 minuter. Lägg bakplåtspapper på tre bakplåtar. Platta ut en bit deg. Skär ut runda knäckebröd med runda utstickare. Flytta på degen runtom och fortsätt. Nagga med en kruskavel, gaffel eller biffklubba (min används endast i bakning). Sätt ugnen på 150 grader. Grädda mitt i ugnen i 12-13 minuter. Upprepa med de andra plåtarna. Stäng av ugnen, öppna ugnsluckan helt och låt svalna. Sätt ugnen på 100 grader. Torka mitt i ugnen i 4 timmar.* Upprepa med de andra plåtarna. Låt svalna helt, minst 30 minuter. Servera rumstempererat. 

Förvaring: Lägg i täta plastpåsar och förvara i rumstemperatur.




Tschüss! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar