onsdag 31 oktober 2018

Mintchoklad

Glad Halloween! Jag har aldrig varit en stor godisälskare, men jag har alltid älskat mintchoklad! 

Originalt recept är från
http://feliciasbakexperiment.blogspot.com/2018/02/mork-choklad.html?m=1


Mintchoklad 
(Jag fick ca 475 g)

Ingredienser:
Originalt:
200 g Rawfoodshop Cacao Paste
90 g Rawpowder Kakaosmör 
2 dl ICA Sötströ
2 tsk Kung Markatta Kakao
1 nypa Urtekram Vaniljpulver

Mitt recept:
200 g Rawfoodshop Cacao Paste
90 g Rawpowder Kakaosmör 
2 dl ICA Sötströ
2 tsk Garant Kakao
2 msk Dr. Oetker Pepparmintsarom

Instruktioner:
Värm en spisplatta på medelvärme. Häll vatten i en kastrull. Låt vattnet sjuda. Lägg kakaomassa och kakaosmör i en värmetålig skål och låt smälta. Blanda om då och då så det inte bränns vid. Ta bort skålen från värmen och låt svalna i max 10 minuter. Tillsätt sötströ, kakao och vaniljpulver och blanda. Klä en plastlåda med bakplåtspapper. Häll i smeten. Ställ lådan i frysen i minst 2 timmar. Ta ut lådan och låt tina i 30 minuter. Skär i bitar. 

Förvaring: Förvara i frysen.

Mina instruktioner:
Värm en spisplatta på medelvärme. Häll vatten i en kastrull. Låt vattnet sjuda. Lägg kakaomassa och kakaosmör i en värmetålig skål och låt smälta. Blanda om då och då så det inte bränns vid. Ta bort skålen från värmen och låt svalna i max 10 minuter. Tillsätt sötströ, kakao och pepparmintsarom och blanda. Klä en plastlåda med bakplåtspapper. Häll i smeten. Ställ lådan i frysen i minst 3 timmar. Ta ut lådan och låt tina i 30 minuter. Skär i bitar. 

Förvaring: Förvara i frysen.



Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar