God Jul! Frohe Weihnachten! Merry Christmas!
Glada nyheter! Jag har idag öppnat ett Instagramkonto för bloggen! För att göra det enkelt att hitta så heter jag ”Feliciasbakexperiment”. Länk: https://www.instagram.com/feliciasbakexperiment/
En jultradition i Storbritannien, Kanada och USA är att dricka eggnog. Men eftersom jag sedan 14:e december är vegan så har jag gjort en himmelskt god vegansk eggnog!
Eggnog är en biprodukt av medeltida drycken Posset.
Originalt recept är från
https://simpleveganblog.com/simple-vegan-eggnog/
Eggnog
(Jag fick 3 24 cl glas) (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
Ingredienser:
Originalt:
- 1 15-ounce can coconut milk (400 ml)
- 1/2 cup raw cashews (65 g)
- 1/4 cup water (65 ml)
- 3 tbsp maple syrup
- 1/4 tsp ground nutmeg
- 1/4 tsp ground cinnamon
Mitt recept:
70 g naturella cashewnötter
3 dl vatten
3 dl vispgr”dde
4 msk Risenta Sojamjöl
2 msk ICA Sötströ
1/2 tsk malen kanel
Garnering:
Malen kanel
Instruktioner:
- Soak the cashews overnight or for at least 1 hour.
- Place all the ingredients in a blender and blend until smooth.
- I prefer to serve the eggnog chilled, so I keep it in the fridge for at least 1 or 2 hours.
Mina instruktioner:
Häll cashewnötter och vatten i en skål. Låt stå i 2 timmar. Skölj cashewnötter i en sil. Häll cashewnötter, vispgr"dde, sojamjöl, sötströ och kanel i en mixer. Mixa i 5 minuter. Häll i glas och strö över kanel. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar