lördag 9 mars 2019

Pasta al Marinara

Idag är tomatsåsens dag! Det kan inte finnas en enda människa i världen som inte tycker om pasta och tomatsås! Jag har gjort Pasta al Marinara, vilket är pasta med sugo al Marinara. Marinarasås har tomat, lök, vitlök, basilika och oregano.


Pasta al Marinara
(Jag fick 2 portioner, ca 685 g)

Ingredienser:
250 g Barilla Casarecce di Ceci 

Sås:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
900 g körsbärstomater
Olivolja
10 dl vatten
1 tsk salt
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad basilika
1 krm malen svartpeppar 

Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll mycket vatten i en stor kastrull. Täck med lock och låt koka. Koka pastan al dente i 5 minuter. Skölj pasta i durkslag. Skölj ur kastrullen. Stäng av spisen. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj tomater i durkslag. Dela tomater på hälften. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, lök och vitlök i kastrull. Fräs i 2 minuter. Tillsätt tomater och fräs i 2 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Tillsätt vatten salt, oregano, basilika och svartpeppar. Koka i 34-35 minuter och rör om var 1-2:e minut. Låt svalna och mixa slät. Servera varmt.

Förvaring: Häll pasta och sås på tallrikar och förvara i kylen. 


Tschüss! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar