Pasta al Marinara
(Jag fick 2 portioner, ca 685 g)
Ingredienser:
250 g Barilla Casarecce di Ceci
Sås:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
900 g körsbärstomater
Olivolja
10 dl vatten
1 tsk salt
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad basilika
1 krm malen svartpeppar
Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll mycket vatten i en stor kastrull. Täck med lock och låt koka. Koka pastan al dente i 5 minuter. Skölj pasta i durkslag. Skölj ur kastrullen. Stäng av spisen. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj tomater i durkslag. Dela tomater på hälften. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, lök och vitlök i kastrull. Fräs i 2 minuter. Tillsätt tomater och fräs i 2 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Tillsätt vatten salt, oregano, basilika och svartpeppar. Koka i 34-35 minuter och rör om var 1-2:e minut. Låt svalna och mixa slät. Servera varmt.
Förvaring: Häll pasta och sås på tallrikar och förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar