onsdag 4 juli 2018

Corn chowder

Happy Fourth of July! Den 4:e juli 1776 ratificerade 13 kolonier självständighetsförklaringen och grundade Förenta Staterna. Dagen firas som vanligt med pompa och ståt med otroliga fyrverkerier, parader och mat i flaggans färger. 

Chowder kom förmodligen från England eller Frankrike från början, men Corn chowder är en amerikansk uppfinning. De tidigaste recepten kom från Boston år 1884 och 1896. Den mest kända chowdern är dock New England Clam Chowder. 

Originalt recept är från


Corn chowder
(Jag fick 1 80 cl skål)

Ingredienser:
Originalt:
6 tablespoons butter
1/4 cup diced onion
1/2 cup diced celery
6 tablespoons all-purpose flour
2 (14.5 ounce) cans vegetable broth
2 (15 ounce) cans creamed corn
1 (15 ounce) can whole kernel corn, drained
2 tablespoons shredded carrot
1 cup half-and-half cream
3/4 cup skim milk
1/2 teaspoon ground nutmeg
1/4 teaspoon ground black pepper
1 pinch salt

Mitt recept:
50 g fet kokosmjölk
1 gul lök
40 g blekselleristjälk
Olivolja 
400 g fryst tinad Änglamark Ekologiska Majs
3 dl vatten 
1 tsk salt
1 tsk Garam Masala 
1/2 krm malen vitpeppar 

Instruktioner:
1 In a large saucepan over medium heat, melt butter. Cook onions and celery in butter 3 minutes. Whisk in flour and cook 6 minutes more, until light brown. Whisk in broth and simmer 10 minutes.

2 Stir in creamed corn, corn, carrot, half-and-half, milk, nutmeg, pepper and salt. Simmer over low heat 10 minutes more.

Mina instruktioner:
Ställ en full burk kokosmjölk i kylen i 1 timme. Skala och grovhacka lök. Skölj och grovhacka bleksellerin. Värm en spisplatta på medelvärme. Fräs lök i olivolja i en djup stekpanna i 2 minuter. Tillsätt blekselleri och fräs i 1 minut. Ta bort stekpannan. Separera den tjocka vita kokosmjölken från kokosvattnet i två skålar. Höj värmen. Tillsätt kokosmjölk, majs, vatten, salt, Garam Masala och vitpeppar. Låt koka under omrörning i 7-8 minuter. Ta bort stekpannan. Mixa slät. Servera varmt.

Förvaring: Häll i skål, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.




Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar