onsdag 6 mars 2019

Red red

Idag är det 6:e mars och Ghanas nationaldag! Dagen firas eftersom 6:e mars 1957 blev självständigt från Storbritannien. Jag har gjort en ghanansk gryta, "Red red". Namnet refererar till grytans färg, som är röd p.g.a. röd palmolja, som ursprungligen används. Jag hatar palmolja och har därför använt rapsolja. Utöver röd palmolja används black eyed peas, tomater, lök, vitlök, chili och ingefära. 

Red red
(Jag fick 2 portioner) (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

Ingredienser:
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
565 g körsbärstomater
Rapsolja
12 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen chilipulver 

1 krm malen svartpeppar 

Instruktioner:
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj tomater i durkslag. Dela på mitten. Häll tomater i durkslag. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja, lök och vitlök i en djup stekpanna och fräs i 2 minuter. Tillsätt tomater och fräs i 1 minut. Ta bort stekpannan. Höj värmen. Skölj black eyed peas i en sil. Tillsätt black eyed peas, vatten, salt, ingefära, chilipulver och svartpeppar. Koka i 26-27 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.

Förvaring: Häll i skålar och förvara i kylen.



Tschüss!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar