Red red
(Jag fick 2 portioner) (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
Ingredienser:
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
565 g körsbärstomater
Rapsolja
700 g kokta black eyed peas
12 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen chilipulver
1 krm malen svartpeppar
Instruktioner:
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj tomater i durkslag. Dela på mitten. Häll tomater i durkslag. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja, lök och vitlök i en djup stekpanna och fräs i 2 minuter. Tillsätt tomater och fräs i 1 minut. Ta bort stekpannan. Höj värmen. Skölj black eyed peas i en sil. Tillsätt black eyed peas, vatten, salt, ingefära, chilipulver och svartpeppar. Koka i 26-27 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.
Förvaring: Häll i skålar och förvara i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar