Yaas, Chokladkola!! Varje jul har många satser chokladkola gått åt där hemma. Och det var inga små satser heller, mer än 50 stycken! 😉
Chokladkola
(Jag fick 22 st, ca 235 g)
Ingredienser:
3 msk rapsolja
1 dl vispgr”dde
1 dl ICA Sötströ
1 dl Funksjonell Mat Fiber Sirup
4 msk Garant Kakao
Instruktioner:
Klä en plastlåda med bakplåtspapper. Sätt en termometer på 125 grader. Värm en spisplatta på hög värme. Häll rapsolja, vispgr”dde, sötströ, fiber sirup och kakao i en 3-liters kastrull. Koka och rör runt konstant med en träsked tills det är 125 grader. Häll smeten i plastlådan. Ställ i kylen i 2 timmar och 30 minuter. Ta ut lådan. Skär kolan i bitar. Klipp ut rektanglar av bakplåtspapper. Lägg en bit kola längst upp i mitten. Rulla kolan inåt till änden. Vrid på ändarna. Lägg kolor i plastlådan. Frys i 12 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar