Happy Ice Cream Day! Glassen är inte gräddbaserad och är alltså en nice-cream. Konsistensen är inte lika glassig, men ändå extremt god och smakar äpplepaj!
Snabb banan- och äppleglass
(Jag fick ca 695 g)
Ingredienser:
4 omogna bananer (~ 620 g)
3 äpplen (~ 430 g)
1 msk sojamjölk
1 msk ICA Sötströ
1 tsk Apple Pie Spice
Instruktioner:
Skala och skiva banan. Lägg bitarna på tallrik och täck med aluminiumfolie. Ställ i frysen i 15 minuter. Skölj äpplen i durkslag. Dela med äppelklyftare. Grovhacka klyftorna. Ta ut banan och låt stå i 5 minuter. Häll banan, äpple, sojamjölk, sötströ och Apple Pie Spice i en mixer. Mixa i 40 sekunder. Häll i skål och täck med aluminiumfolie. Ställ i frysen i 10 minuter. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar