fredag 24 maj 2019

Alitcha Birsen

Ännu en nationaldag med en fantastiskt god rätt! För Eritreas självständighetsdag har jag gjort Alitcha Birsen. Alitcha Birsen är väldigt lik Indiens Masoor Dal. ”Birsen” betyder linser. Alitcha Birsen är en supergod gryta av lök, vitlök, tomater, linser, ingefära, chili, svartpeppar. 

Alitcha Birsen
(Jag fick 2 portioner, ca 1450 g)

Ingredienser:
1 gul lök
4 vitlöksklyftor 
1315 g kvisttomater
Rapsolja 
1/2 tsk malen ingefära 
1 tsk malen chili
1 krm malen svartpeppar 
400 g Go Green Röda Linser
1 dl vatten 
1 tsk salt 

Instruktioner:
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj tomater i durkslag. Finhacka tomater. Häll i durkslag. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja, lök och vitlök i en kastrull och fräs i 2 minuter. Tillsätt rapsolja, ingefära, chili och svartpeppar och fräs i 2 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Skölj linser i en sil. Häll i tomater, linser, vatten och salt. Koka i 10-11 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.

Förvaring: Häll i skålar och förvara i kylen.


Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar