måndag 1 oktober 2018

Pasta- och linsgratäng

Happy World Vegetarian Day! Tänk hur mycket det skulle hjälpa jorden om alla var vegetarianer! Speaking from experience, det är inte svårt att vara vegetarian. 

Den här gratängen kom fram när jag hade över kokta svarta linser, vilket är ursprungen till många recept. 😋

Så här ser ordningen ut av lagren:
50 % ost
50 % vitlök
50 % pasta
100 % linser
50 % pasta
50 % vitlök
50 % Ost
100 % Smör
Salt
Köttfärskrydda 
Svartpeppar 


Pasta- och linsgratäng 
(Jag fick 3 portioner, ca 975 g)

Ingredienser:
200 g Risenta Bönpasta Spaghetti 
4 vitlöksklyftor
400 g Violife Mozzarella Flavour Block
235 g kokta svarta linser
50 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör 
1/2 tsk salt
1/2 tsk köttfärskrydda 
1 krm malen svartpeppar 

Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll mycket vatten i en stor kastrull. Täck med lock och låt koka. Häll i pasta och koka i 2 minuter. Häll pasta i durkslag. Grovriv osten. Skala och finhacka vitlök. Smörj en ugnsform med rapsolja. Sätt ugnen på 175 grader. Häll i hälften av osten och hälften av vitlöken. Tillsätt hälften av pastan. Skölj linser i durkslag. Fördela ut linserna. Häll i resten av pastan. Strö över resten av vitlöken och osten. Smula över smöret. Strö över salt, köttfärskrydda och svartpeppar. Grädda mitt i ugnen i 40-41 minuter.
Servera varmt. 

Förvaring: Lägg på tallrik, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.


Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar