tisdag 31 juli 2018

Hallonkaka

Man kan inte föreställa sig hur vackert det är i Schweiz tills man varit här. Det ser ut som öppningen av The Sound of Music och husen är som Snövits i Snövit och de sju dvärgarna. 



Det är 31:a juli igen, vilket betyder att det är Raspberry Cake Day! Jag tycker inte om tårtor, som brukas bakas idag, men jag älskar mina ”kakor” (som egentligen är smulpajer). 



Hallonkaka 
(Jag fick 1 28 cm i dm pajform)

Ingredienser:
735 g frysta tinade hallon

Smuldeg:
1/2 tsk malen kanel
4 msk ICA Sötströ
3 msk kokos
1 msk Risenta Sojamjöl 
4 dl Risenta Mandelmjöl 
80 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör

Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 grader. Gör smuldegen: Blanda kanel, sötströ, kokos, sojamjöl och mandelmjöl i en liten skål. Smula ner smöret. Knåda in det tills det blir en deg. Häll hallon i pajformen. Smula över smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 14-15 minuter. Låt svalna helt, minst 1 timme. Servera varmt.

Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur.


Tschüss! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar