Yeees! Vegansk vispad vispgrädde av cashewnötter!! Såå gott!
Originalt recept är från
https://www.akademibokhandeln.se/bok/vegankokboken/9789163610769/
Vispad cashewnötsvispgr”dde
(Jag fick ca 630 g) (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
Ingredienser:
Originalt:
100 gram cashewnötter
1 deciliter kallt vatten
Mitt recept:
300 g naturella cashewnötter
10 dl vatten
3 dl kallt vatten
3 msk ICA Sötströ
2 tsk Urtekram Vaniljpulver
Instruktioner:
Blötlägg 100 gram cashewnötter minst 4 minuter och skölj dem sedan ordentligt. Lägg dem i en mixerkanna tillsammans med 1 deciliter kallt vatten och mixa alltsammans på full effekt till en slät och krämig blandning - minst 2 minuter. Tillsätt vatten om du vill ha en tunnare konsistens. Tillsätt salt, citronjuice och/eller grönsaksbuljong efter smak för att mildra smaken av cashewnöt när du använder den i maträtter, eller tillsätt vaniljextrakt, agavesirap, rissirap eller lönnsirap till söta rätter. Håller sig flera dagar i kylskåp när den förvaras i en lufttät burk.
Mina instruktioner:
Häll cashewnötter och vatten i en skål. Låt stå i 1 timme. Skölj cashewnötterna i en sil. Häll cashewnötter och vatten i en mixer. Mixa i 6 minuter. Tillsätt sötströ och vaniljpulver. Mixa i 4 minuter. Servera kallt.
Förvaring: Häll i en skål, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar