söndag 27 januari 2019

Rödlök- och tomatsoppa

Hipp, hipp, hurra, hurra, hurra, hurra! Jag fyller 19 år idag! 



Rödlök- och tomatsoppa
(Jag fick 2 80 cl skålar)

Ingredienser:
2 gula lökar
3 rödlökar
4 kinesiska vitlöksklyftor
3 kvisttomater (~ 380 g)
Olivolja
9 dl vatten
1 dl Zeta Matlagningsvin Rött
1 1/2 tsk salt
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
2 krm malen svartpeppar 

Instruktioner:
Skala och finhacka lök, rödlök och vitlök. Skölj tomater i durkslag. Grovhacka tomaterna. Häll tomat i durkslag. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, lök, rödlök och vitlök i en djup stekpanna och fräs i 2 minuter. Tillsätt tomater och fräs i 3 minuter. Ta bort stekpannan. Tillsätt vatten, matlagningsvin, salt, timjan, oregano och svartpeppar. Puttra och rör om hela tiden i 38-39 minuter. Servera varmt.

Förvaring: Häll i skålar och förvara i kylen. 






Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar