måndag 6 augusti 2018

Mango- och hallonkaka

Sista dagen i Schweiz! Sitter på lilla flygplatsen Belp, nära Bern. 






Uppdatering: Klockan är ca 08:40. Vårt flyg blev uppenbarligen inställt flera veckor sen, men ändå kunde jag boka det 27/07 och ingen info kom om inställningen. Det nya flyget åker härifrån idag17:40. Är nu på hotell Ibis.


Innan denna chock var det en härlig, men stressig dag. Vi kom fram på Schipol 13:50 igår och åkte buss till Rijksmuseum. Rijksmuseum är ett känt och enormt museum mitt på Museumplein, museumtorger. Vi trodde vi hade lite tid så vi skyndade oss enormt.. Vi såg the highlights, dock. Som Van Goghs självporträtt, Mjölkpigan och en av YSL:s Mondrian-klänningar.



Mango- och hallonkaka 
(Jag fick 1 28 cm i dm pajform)

Ingredienser:
265 g fryst tinad mango
450 g frysta tinade hallon

Smuldeg:
1/2 tsk malen kanel
4 msk ICA Sötströ
3 msk kokos
1 msk Risenta Sojamjöl 
4 dl Risenta Mandelmjöl 
80 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör

Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 grader. Gör smuldegen: Blanda kanel, sötströ, kokos, sojamjöl och mandelmjöl i en liten skål. Smula ner smöret. Knåda in det tills det blir en deg. Finhacka mango. Blanda mango och hallon i pajformen. Smula över smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 14-15 minuter. Låt svalna helt, minst 1 timme. Servera varmt.

Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur.




Tschüss! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar