Originalt recept är från
https://www.bokus.com/bok/9789113071039/grilla-vego/
Jamaican Jerk Quinoa
(Jag fick 1 portion, ca 800 g)
Ingredienser:
Originalt:
1 dl vildris
1 dl röd quinoa
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
matolja
1/2 tsk malen spiskummin
1 knivsudd malen kryddpeppar
1 tsk malen ingefära
1 knivsudd cayennepeppar
1 tsk sött paprikapulver
1/2 tsk malen muskotnöt
ca 5 dl vatten
50 g rökt mandel (köpt eller se s 105), hackad
1 dl hackad persilja
salt
Till servering
naturell grekisk yoghurt
Mitt recept:
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
Rapsolja
2 dl Garant Ekologisk Quinoa (~ 80 g)
7 dl vatten
1/2 tsk salt
2 msk Jamaican Jerk-krydda
Instruktioner:
Skölj quinoan enligt förpackningens anvisningar. Svetta lök och vitlök i lite olja i en tjockbottnad kastrull.
Rör ner quinoa, ris, kryddor och salt i lökblandningen. Häll på vattnet efter hand och låt det koka in under lock. Från att vattnet har börjat koka tar det cirka 15 minuter för ris och quinoa att bli mjukt. Vänd ner mandel och persilja.
Servera riset med yoghurt.
Mina instruktioner:
Skala och finhacka lök och vitlök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja, lök och vitlök i en 3-liters kastrull. Fräs i 2 minuter. Ta bort kastrullen. Skölj quinoa i en sil. Häll quinoa, vatten, salt och Jamaican Jerk-krydda i kastrullen. Puttra i 17-18 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar