fredag 29 juni 2018

Persilja- och smörbullar

Vilken strålande vacker dag det varit idag! Vi har varit och plockat körsbär, krusbär och röda vinbär hos en supersnäll granne!

Det blev ca 2200 g körsbär, 400 g krusbär och 200 g vinbär!

Så jag hade en massa färsk bladpersilja hemma. What to do? Dessa bullar, såklart!



Persilja- och smörbullar 
(Jag fick 14 små bullar)

Ingredienser:
1 rumsvarmt ägg 
1 rumsvarm äggvita 
2 1/2 dl sojamjölk
25 g Jästbolaget Kronjäst För Matbröd
1 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 krm malen brödkummin
2 msk ICA Sötströ 
2 dl Risenta Sojamjöl
1 dl Risenta Bovetemjöl
1 tsk guarkärnmjöl
4 1/2 msk Finax Psyllium 
40 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör 
20 g färsk bladpersilja 

Fyllning:
70 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör
1 msk Risenta Sojamjöl 
1 msk citronsaft 
1/2 tsk salt
1/2 tsk torkad basilika

Pensling:
1 ägg
1 msk vatten

Instruktioner:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ägg och äggvita i en väldigt stor skål. Värm en spisplatta på medelvärme. Värm upp sojamjölken till 35-36 grader. Häll i sojamjölken och blanda. Smula ner jästen. Vispa upp jästen med elvisp, det ska bli skummigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Tillsätt och blanda. Smula ner smöret. Knåda in det tills det inte finns ”smörfläckar” längre. Täck skålen med duk och låt jäsa i 2 timmar under ugnen. Kavla ut degen på en yta med sojamjöl på och mjölade händer. Gör fyllningen: Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen och skär i bitar. Lägg bakplåtspapper på 1 bakplåt. Lägg bullarna på plåten. Låt jäsa täckt med duk i 1 1/2 timme under ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg och vatten till penslingen. Pensla bullarna. Grädda mitt i ugnen i 22-23 minuter. Låt svalna i minst 1 timme. Servera varmt.

Förvaring: Lägg i täta plastpåsar och förvara i rumstemperatur.


Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar