torsdag 7 juni 2018

Snabb chokladglass

Happy Chocolate Ice Cream Day, y’all! Åh, vad gott chokladglass är! Eller hur, med smaker som Daim, Snickers, Rocky road, chocolate chip, Cookie dough, Stracciatella. 🤤 Börjar salivet rinna på dig med? Then fixa en portion incredibly delicious chokladglass! Den är fri från mjölk, socker, gluten, nötter och ägg! 

Originalt recept är från 


Snabb chokladglass
(Jag fick ca 390 g)

Ingredienser:
Originalt:
1 banan, fryst
ca 300 g ananas krossad eller i skivor
1 dl mjölk (valfri sort, vegansk går också bra)

Mitt recept:
200 g mörk choklad
2 omogna bananer (~ 375 g)
3 msk sojamjölk
6 msk ICA Sötströ 
1 tsk Kung Markatta Kakao

Instruktioner:
1. Frys in bananen i skivor och ananasen.
2. Mixa de frysta bananen och ananasen i en hushållsmaskin med knivar. Tillsätt mjölken och fortsätt mixa till en krämig glass.
3. Ät glassen direkt eller frys in en stund innan du äter. Men frys inte in den för länge för då blir den stenhård och inte lika krämig och härlig i konsistensen.

Mina instruktioner:
Smält chokladen över vattenbad: Värm en spisplatta på medelvärme. Häll vatten (vattnet ska inte röra skålen) i en liten kastrull och ställ på plattan. Lägg choklad i en värmetålig skål och ställ över kastrullen. Låt vattnet sjuda och chokladen smälta. Skala, skär bananer i skivor och lägg på tallrik. Täck med aluminiumfolie och ställ i frysen i 20 minuter. Ta ut tallriken och låt stå i 5 minuter. När chokladen smält, ställ skålen åt sidan och låt svalna i minst 5 minuter. Häll banan, choklad, sojamjölk, sötströ och kakao i en mixer. Mixa 1-2 minuter. Häll i skål, täck med aluminiumfolie och ställ i frysen i 10 minuter. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i frysen.
Tschüss!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar