onsdag 15 augusti 2018

Pâtes avec Sauce aux Champignons et Citron

Titeln är rätt lätt att översätta, eller hur? Detta recept har fransk titel, men kommer från Kongo. Vilket Kongo; I don’t know. Som många vet finns flera namn på Kongo. Jag tycker det kan bli snurrigt! Idag firas Republiken Kongo sin nationaldag! Republiken Kongo kallas också för Kongo-Brazzaville. 

Demokratiska republiken Kongo kallas också för Kongo-Kinshasa. Jag har gjort en bild som en hjälp.


15:e augusti firas eftersom 15/08 1960 fick Kongo-Brazzaville självständighet från Frankrike, som sedan 1885 styr territoriet. 

Originalt recept är från



Pâtes avec Sauce aux Champignons et Citron 
(Jag fick 2 portioner, ca 410 g sås)

Ingredienser:
Originalt:
  • one pound of mushrooms; cleaned and chopped into small pieces
  • a few spoonfuls of cooking oil, butter, or margarine
  • juice of one lemon (green lemon may be used)


Mitt recept:
200 g Risenta Bönpasta Spaghetti 

Sås:
640 g färska champinjoner
Olivolja 
3 dl vatten
1 msk citronsaft 
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar 

Instruktioner:
  • Heat oil (or butter or margarine) in a sauce pan or skillet over a medium heat. Add mushrooms and stir-fry them until they are tender. Add lemon juice. Reduce heat and simmer a few minutes.
  • Serve with roasted or grilled meat.


Mina instruktioner:
Gör pastan: Värm en spisplatta på hög värme. Häll mycket vatten i en stor kastrull. Sätt på lock och låt koka. Koka pastan al dente i 2 minuter. Häll pastan i durkslag. Stäng av spisplattan. Skölj champinjoner noga i durkslag. Ta bort stammarna. Finhacka hattarna. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja och champinjoner i en djup stekpanna och fräs i 20 minuter. Ta bort stekpannan. Tillsätt vatten, citronsaft, salt och svartpeppar. Puttra i 10-11 minuter under omrörning. Servera varmt. 

Förvaring: Lägg pasta och sås på tallrikar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen. 



Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar