onsdag 3 oktober 2018

Milchquinoa

Det är Tysklands nationaldag igen! Tänk vad snabbt tiden går! För att fira enandet av Öst och Väst så har jag gjort en variation på den klassiska tyska rätten ”Milchreis”: Milchquinoa. 

Originalt recept är från
https://www.thespruce.com/simple-german-rice-pudding-1446849


Milchquinoa 
(Jag fick ca 745 g)

Ingredienser:
Originalt:

  • 1 cup white rice (short-grain)
  • 1/4 cup sugar
  • 1/8 teaspoon salt
  • 4 cup milk (or 3 cups milk plus 1 cup cream)
  • 2-inch piece of vanilla bean (split open; or 1 teaspoon vanilla extract)
  • Cinnamon to taste
  • Sugar to taste
  • Optional: fruit compote
Mitt recept:
2 dl quinoa (~ 80 g)
4 msk ICA Sötströ 
1 tsk Urtekram Vaniljpulver 
2 dl vatten
6 dl sojamjölk 

Garnering:
ICA Sötströ 
Malen kanel 

Instruktioner:
01 Mix the rice, sugar and salt in a large saucepan.

02 Stir in the milk and add the whole piece of vanilla bean or vanilla extract.

03 Place the mixture over medium heat and bring to a boil, stirring often.

04 Reduce the heat and simmer for 30 minutes or until the rice is soft and the milk becomes thick. Stir often.

05 Scratch out vanilla seeds and stir into the pudding as it cooks and discard the bean.

06 Serve warm with cinnamon and sugar or fruit compote or both.

Mina instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Skölj quinoa i en sil. Häll quinoa, sötströ, vaniljpulver, vatten och sojamjölk i en 3-liters kastrull. Koka i 1 minut och rör om konstant. Ta bort kastrullen. Sänk värmen till medel. Sjuda i 20-21 minuter och rör om hela tiden. Ta bort kastrullen och låt svalna. Häll i skål och strö över sötströ och kanel. Servera varmt.

Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.


Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar