tisdag 23 april 2019

Vegansk Apple Crumble

Det är 23:e april, Englands nationaldag och för andra året i rad har jag gjort Apple Crumble. Nu, med vegansk smuldeg!

Vegansk Apple Crumble
(Jag fick 3 portioner)

Ingredienser:
2 äpplen (~ 600 g)
Malen kanel

Havresmuldeg:
1/2 tsk malen kanel
4 msk ICA Sötströ 
3 msk kokos
1 msk Risenta Kokosmjöl
4 dl Urtekram Havremjöl
80 g rumsvarmt sm”r

Instruktioner:
Skölj äpple i durkslag. Skala äpplen. Dela med äppleurkärnare. Finhacka. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg äpple i en ugnsform. Strö över kanel. Blanda kanel, sötströ, kokos, kokosmjöl och havremjöl i en skål. Smula ner sm”r. Knåda till en smuldeg. Strö över smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut ugnsformen. Täck med ugnsformslock. Grädda mitt i ugnen i 20-21 minuter. Servera varmt.

Förvaring: Lägg på tallrikar och förvara i kylen.


Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar