onsdag 26 september 2018

Lins- och vitkålspannkakor

Starta Pancake Day med dessa matiga pannkakor. Jag rekommenderar att göra smet och steka pannkakor innan servering, eftersom det tar väldigt lång tid; ca 72 minuter för att steka 12 pannkakor.

Originalt recept är från


Lins- och vitkålspannkakor 
(Jag fick 9-12 pannkakor)

Ingredienser:
Originalt: 
1 förp kikärter (à 380 g)
2 1/2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
6 dl mjölk
250 g vitkålsris
3 msk smör

Sallad
1 rött äpple
1 dl rårörda lingon

Bacon
2 förp kycklingbacon (à 100 g)
1 tsk rapsolja

Mitt recept:
380 g kokta röda linser
3 ägg
4 dl vatten
250 g fryst tinat vitkålsris
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar 
1 nypa malen cayennepeppar 
2 1/2 msk Risenta Kokosmjöl
2 msk fibrexmjöl 
5 msk Risenta Bovetemjöl

Instruktioner:
Pannkakor: Häll av kikärtorna i en sil, skölj noga i kallt vatten och låt rinna av.
Mosa kikärtorna med en gaffel i en bunke och vispa ihop med mjöl, ägg, salt och hälften av mjölken. Fortsätt vispa och tillsätt resten av mjölken i en tunn stråle. Tillsätt vitkålsriset.
Sallad: Kärna ur äpplet och skär det i centimeterstora tärningar. Blanda dem med lingonen.
Bacon: Stek baconet i oljan i en het stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.
Pannkakor: Stek pannkakorna i omgångar i smöret i en stekpanna.
Servera pannkakorna med lingon- och äppelsallad och bacon.

Mina instruktioner:
Mosa linserna i en stor skål. Blanda i ägg, vatten och vitkålsris. Häll salt, svartpeppar, cayennepeppar, kokosmjöl, fibrexmjöl och bovetemjöl i en annan skål och blanda. Tillsätt och blanda tills de har precis blivit inblandade, övervispa inte! Värm en spisplatta  på medelvärme. Häll olivolja i en stekpanna. Häll i lite smet och stek 6-7 minuter. Vänd sida och stek i 6-7 minuter till. Servera lätt uppvärmda.

Förvaring: Lägg på tallrik, täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur.


Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar