måndag 6 maj 2019

Veganska Digestivekex

Det är 6:e maj och mindre än en månad till sommarlov!

Det är Hembakatdagen och jag har gjort veganska, soja-, gluten- och sockerfria DIGESTIVEKEX!! 🙀 Såååå goda! Till och med godare än mina två tidigare recept på kexen. 


Veganska Digestivekex 
(Jag fick 32 st 6 cm i dm kex, ca 620 g)

Ingredienser:
6 msk ICA Sötströ
5 msk Axa Glutenfria Havregryn
1 msk kokos
2 krm bikarbonat 
1 tsk bakpulver
4 msk Risenta Kokosmjöl 
4 dl Urtekram Havremjöl
3 dl Risenta Bovetemjöl
130 g rumsvarmt sm”r 
2 tsk citronsaft 
4 msk vatten

Instruktioner:
Blanda sötströ, havregryn, kokos, bikarbonat, bakpulver, kokosmjöl, havremjöl och bovetemjöl i en skål. Smula ner sm”r och nyp ihop det. Tillsätt citronsaft och vatten. Knåda till en deg. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Lägg på en bit deg. Platta ut degen och använd en rund utstickare till att ta forma en cirkel. Flytta degen runt omkring och fortsätt. Nagga kexen med en gaffel. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen i 21-22 minuter. Stäng av ugnen. Låt kexen svalna i 5 minuter. Sätt in båda plåtarna och lämna ugnsluckan på glänt i 1 timme. Ta ut plåtarna och lägg kexen på tallrikar. Ställ in i kylen i 1 timme. Servera rumstempererat.

Förvaring: Förvara i rumstemperatur. 


Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar