tisdag 25 september 2018

Äpple- och galiamelonsorbet

Glad Äpplets dag! Jag ÄLSKAR äpplen! Verkligen ÄLSKAR äpplen! Jag äter säkert tusentals äpplen varje år. För att fira gjorde jag sorbet av Gravensteinäpplen och galiamelon.


Äpple- och galiamelonsorbet
(Jag fick ca 1395 g) 

Ingredienser:
890 g fryst tinad galiamelon
6 röda äpplen (~ 550 g)
3 dl sojamjölk
2 msk ICA Sötströ 

Instruktioner:
Grovhacka galiamelon. Häll galiamelon i en mixer. Mixa slätt i 1 minut. Skölj äpplen i durkslag. Skala och använd äppelklyftare. Finhacka äppleklyftorna. Tillsätt äpple, sojamjölk och sötströ i mixern. Mixa i 2 minuter. Häll i glassform. Täck med aluminiumfolie. Ställ i frysen i 9 timmar, rör om varannan timme. Servera kallt.

Förvaring: Häll i skålar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen. 



Tschüss! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar