tisdag 9 april 2019

Mujadara

Hej, hej, hej! Idag är 9:e april och Iraks nationaldag! För att fira har jag gjort Mujadara, som är ris med linser. Jag har för första gången använt Zeta Ris Av Kikärtor. Gott, men lite jobbigt att tillaga. Man MÅSTE röra om hela tiden och riset blir till en gröt innan det sköljs. 



Mujadara 
(Jag fick ca 590 g)

Ingredienser:
200 g Zeta Ris Av Kikärtor
4 dl vatten 
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
Rapsolja 
1 msk malen spiskummin 
2 tsk malen koriander 
1 tsk torkad mynta
1 krm malen svartpeppar 
100 g GoGreen Gröna Linser
15 dl vatten 
1 tsk salt

Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Skölj ris i en sil. Häll ris och vatten i en kastrull. Puttra i 6-7 minuter och rör om hela tiden med en silikonsked. Skölj ris i en sil. Lägg på tallrik och svalna. Skala och finhacka lök och vitlök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja, lök och vitlök i en kastrull, fräs i 2 minuter. Tillsätt rapsolja, spiskummin, koriander, mynta och svartpeppar och fräs i 2 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Skölj linser i en sil. Tillsätt linser, vatten och salt. Koka i 29-30 minuter och rör om konstant. Låt svalna i 10 minuter. Häll i ris och blanda. Servera varmt.

Förvaring: Lägg på tallrik och förvara i kylen. 


Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar