Den här pastan påminner starkt om tacos och är yummielicous!
Pasta med majs och linser
(Jag fick 2 portioner, ca 820 g blandning)
Ingredienser:
200 g Risenta Bönpasta Spaghetti
Blandning:
530 g frysta tinade majskärnor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olivolja
245 g kokta gula linser
2 tsk himalayasalt
2 tsk malen chilipulver
1 krm malen svartpeppar
Instruktioner:
Gör pastan: Värm en spisplatta på hög värme. Häll mycket vatten i en stor kastrull. Sätt på lock och låt koka. Koka pastan al dente i 2 minuter. Häll pastan i durkslag. Häll nytt vatten i kastrullen, sätt på lock och låt koka. Häll i majs och koka 8-9 minuter. Häll majs i durkslag. Skölj och töm kastrullen. Stäng av spisplattan. Skala och finhacka lök och vitlök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, lök och vitlök i kastrullen och fräs i 2 minuter. Skölj linser i en sil. Tillsätt majs, linser, salt, chilipulver och svartpeppar. Fräs i 4-5 minuter. Ta bort kastrullen. Blanda i pastan. Servera varmt.
Förvaring: Lägg pasta på tallrikar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar