fredag 20 juli 2018

Candil

Idag firas Colombias nationaldag eftersom på den här dagen 1810 deklarerade Colombia sin självständighet från Spanien. Spanien hade otroligt många kolonier i Sydamerika, men p.g.a. politik så drabbades befolkningarna av höga skatter och små mängder varor.

Det tog 9 år för Spanien att erkänna Colombia! Det finns fortfarande starka spår av spansk cuisine i Colombia, som Empanadas och Flan.

Den här drycken jag presenterar idag heter Candil och är en mjölkdryck från sydvästra Colombia. Roligt nog smakar den kola! Utan sirap eller liknande, men jag lovar att den smakar mjuk kola. 😋

Originalt recept är från


Candil 
(Jag fick 3 24 cl glas)

Ingredienser:
Originalt:
  • 4 servings
  • 3 cups whole milk
  • 1/4 cup grated panela or brown sugar (or to your taste)
  • 2 cinnamon sticks
  • 2 egg yolks
  • Ground cinnamon for serving


Mitt recept:
3 dl sojamjölk
4 dl kokosdryck 
5 msk ICA Sötströ 
1 tsk malen kanel
2 äggulor

Garnering:
Malen kanel

Instruktioner:
  1. In a medium pot combine the milk, panela and cinnamon sticks. Bring to a boil over medium-low heat.
  2. In a bowl beat the egg yolks, and pour about 1/2 a cup of the warm milk over the beating eggs yolks and stir it well, then slowly add the egg yolk mixture to the milk and stir well.
  3. Cook over low medium heat, stirring consistently, until the mixture starts to thicken, while not letting it boil. Sprinkle ground cinnamon and serve immediately.


Mina instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll sojamjölk, kokosdryck, sötströ och kanel i en 3-liters kastrull. Låt koka i 2 minuter under omrörning. Ta bort kastrullen. Sänk värmen till medel. Häll äggulor i en skål och vispa upp. Tillsätt lite av den varma mjölken. Blanda snabbt ihop. Tillsätt blandningen lite i taget till mjölken. Ställ kastrullen på spisplattan och rör om konstant i 20 minuter. Ta bort kastrullen och låt svalna. Häll i glas. Strö över kanel. Servera varmt.

Förvaring: Förvara i kylen.


Tschüss! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar