tisdag 3 juli 2018

Edamame- och vitkålssoppa

Idag är tredje juli och Eat Beans Day! För att fira gjorde jag den här soppan med edamamebönor. Om du inte hört talats om edamamebönor, så är de goda gröna sojabönor. Jag använde Garants Edamamebönor som kommer i skidorna. Man äter inte skidorna, BTW. 


Edamame- och vitkålssoppa 
(Jag fick 2 80 cl skålar)

Ingredienser:
500 g frysta tinade edamamebönor 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olivolja
400 g fryst tinat vitkålsris 
4 dl vatten
1 tsk salt
1/2 krm malen svartpeppar 
3 dl vatten

Instruktioner:
Ta ut bönorna och släng skidorna. Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en stor kastrull. Lägg på lock och låt vattnet koka. Häll i bönorna och koka 6-7 minuter. Häll i durkslag. Stäng av värmen. Skala och finhacka lök och vitlöksklyfta. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, lök och vitlök i kastrullen. Fräs i 1 minut. Ta bort kastrullen. Tillsätt bönor, vitkålsris, vatten, salt, italiensk krydda och svartpeppar. Höj värmen. Låt koka 5-6 minuter under konstant omrörning. Ta bort kastrullen och låt svalna. Tilsätt vatten, blanda och mixa nästan helt slätt. Servera varmt.

Förvaring: Häll i skålar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.


Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar