lördag 4 augusti 2018

Tomat- och paprikasoppa

Ännu en dag och ännu en ny stad! Vi åkte till Fribourg/Freibourg. Den här staden är, dimman kan se på de två namnen, både fransk- och tysktalande. Vi gick från centrum till Gamla Stan med matmarknaden, till Le pont de Gottéron, och ända ner till Bernbron, Le pont de Berne. Bron byggdes 1250 och är fortfarande av trä! 


 Vi åkte Funiculaire (linbana) uppför backen. Precis i centrum hittade jag tur och hittade bruna linser på Migros Express. Inne i Fribourg Centre hittade jag gula linser på Coop! När du har en massa tomater och paprikor hemma, what do you do? Jo, du gör den här soppan! 

En av ingredienserna är tatsoi. Vad är tatsoi? Tatsoi är en bladgrönsak som jag upptäckt nyligen. Tatsoi är nyttig för dig eftersom den är rik på vitaminer A, C och K, folsyra, kalcium och kalium. 


Tomat- och paprikasoppa
(Jag fick 2 80 cl skålar)

Ingredienser:
125 g tatsoi 
15 kvisttomater (~ 1475 g)
4 röda paprikor (~ 925 g)
1 gul lök 
4 vitlöksklyftor
Olivolja
4 dl vatten
2 tsk salt
1 msk Baharatkrydda
1 krm malen svartpeppar 

Instruktioner:
Skölj tatsoi noga i durkslag. Riv bort bladen och släng stjälkarna. Skölj tomater i durkslag. Grovhacka dem. Skölj paprikorna i durkslag. Skär av toppen och botten. Skär ut kärnhuset. Grovhacka väggarna. Skala och grovhacka lök och vitlök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, lök och vitlök i en kastrull och fräs i 2 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Tillsätt tatsoi, tomat, paprika, vatten, salt, Baharatkrydda och svartpeppar. Koka i 34-35 minuter och rör om hela tiden. Ta bort kastrullen och låt svalna. Mixa slätt med stavmixer. Servera varmt. 

Förvaring: Häll i skålar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.Tschüss!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar