Dessa popsicles kombinerar två oväntat goda smaker - lingon och jordgubb.
Originalt recept är från
Lingon- och jordgubbspopsicles
(Jag fick 12 popsicles, ca 755 g)
Ingredienser:
Originalt:
1 stor skivad banan
1 dl frysta lingon (1 dl motsvarar ca 60 g)
1 dl frysta jordgubbar (1 dl motsvarar ca 60 g)
1 tsk vaniljpulver
1 dl kokosgrädde
agavesirap
Mitt recept:
225 g rumsvarm Kung Markatta Silkestofu
130 g rumsvarm lingonsylt
170 g frysta tinade jordgubbar
1 dl sojamjölk
6 msk ICA Sötströ
100 g frysta tinade jordgubbar
Instruktioner:
Mixa banan med lingon, jordgubbar, vaniljpulver och kokosgrädde i en matberedare eller blender till en slät smet. Smaka ev av med agavesirap.
Häll upp smeten i glassformar och frys minst 6 timmar.
Mina instruktioner:
Skär snitt i tofuförpackningen och låt rinna av. Häll tofu, lingonsylt, jordgubbar, sojamjölk och sötströ i en mixer. Mixa i 1 minut. Grovhacka jordgubbarna. Häll lite smoothie i popsicleform. Häll i några bitar. Häll i mer smoothie och fortsätt till formen är nästan full. Stoppa i glasspinne. Ställ i frysen i minst 4 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar