torsdag 14 juni 2018

Lingon- och jordgubbspopsicles

Dessa popsicles kombinerar två oväntat goda smaker - lingon och jordgubb.

Originalt recept är från


Lingon- och jordgubbspopsicles 
(Jag fick 12 popsicles, ca 755 g)

Ingredienser:
Originalt:
1 stor skivad banan
1 dl frysta lingon (1 dl motsvarar ca 60 g)
1 dl frysta jordgubbar (1 dl motsvarar ca 60 g)
1 tsk vaniljpulver
1 dl kokosgrädde 
agavesirap 

Mitt recept:
225 g rumsvarm Kung Markatta Silkestofu
130 g rumsvarm lingonsylt
170 g frysta tinade jordgubbar
1 dl sojamjölk
6 msk ICA Sötströ 
100 g frysta tinade jordgubbar

Instruktioner:
Mixa banan med lingon, jordgubbar, vaniljpulver och kokosgrädde i en matberedare eller blender till en slät smet. Smaka ev av med agavesirap.

Häll upp smeten i glassformar och frys minst 6 timmar.

Mina instruktioner:
Skär snitt i tofuförpackningen och låt rinna av. Häll tofu, lingonsylt, jordgubbar, sojamjölk och sötströ i en mixer. Mixa i 1 minut. Grovhacka jordgubbarna. Häll lite smoothie i popsicleform. Häll i några bitar. Häll i mer smoothie och fortsätt till formen är nästan full. Stoppa i glasspinne. Ställ i frysen i minst 4 timmar. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i frysen.


Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar