”Va? Felicia gav en ärtsoppa 4 stjärnor?” Ja, det överraskade mig med. Alla kommer ihåg på torsdagar i skolan när det var pannkakor och sylt. Men innan man fick dessert var man tvungen att äta den där ärtsoppan. var alla ungars ansiktsuttryck.
Men den här soppan är den bästa gröna ärtsoppan jag ätit och kanske bästa i världen. (Oj vad mitt huvud växte till!)
Grön ärt- och vitkålssoppa
(Jag fick 3 80 cl skålar)
Ingredienser:
4 vitlöksklyftor
Olivolja
400 g frysta tinade gröna ärtor
400 g fryst tinat vitkålsris
5 dl vatten
1 1/2 tsk salt
2 tsk torkad timjan
1 krm malen svartpeppar
2 msk italiensk krydda
3 dl vatten
Instruktioner:
Skala och finhacka vitlök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja och vitlök i en djup stekpanna. Fräs i 1 minut. Ta bort stekpannan. Höj värmen. Tillsätt ärtor, vitkålsris, vatten, salt, timjan, svartpeppar och italiensk krydda. Koka i 4-5 minuter och rör om samtidigt. Ta bort stekpannan och låt svalna. Tillsätt vatten, blanda och mixa helt slät. Servera varmt.
Förvaring: Häll i skålar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar