tisdag 26 juni 2018

Grön ärt- och vitkålssoppa

”Va? Felicia gav en ärtsoppa 4 stjärnor?” Ja, det överraskade mig med. Alla kommer ihåg på torsdagar i skolan när det var pannkakor och sylt. Men innan man fick dessert var man tvungen att äta den där ärtsoppan. 😒 var alla ungars ansiktsuttryck. 

Men den här soppan är den bästa gröna ärtsoppan jag ätit och kanske bästa i världen. (Oj vad mitt huvud växte till!) 


Grön ärt- och vitkålssoppa 
(Jag fick 3 80 cl skålar)

Ingredienser:
4 vitlöksklyftor
Olivolja
400 g frysta tinade gröna ärtor
400 g fryst tinat vitkålsris
5 dl vatten
1 1/2 tsk salt
2 tsk torkad timjan
1 krm malen svartpeppar 
2 msk italiensk krydda
3 dl vatten

Instruktioner:
Skala och finhacka vitlök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja och vitlök i en djup stekpanna. Fräs i 1 minut. Ta bort stekpannan. Höj värmen. Tillsätt ärtor, vitkålsris, vatten, salt, timjan, svartpeppar och italiensk krydda. Koka i 4-5 minuter och rör om samtidigt. Ta bort stekpannan och låt svalna. Tillsätt vatten, blanda och mixa helt slät. Servera varmt.

Förvaring: Häll i skålar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.


Tschüss! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar