söndag 10 juni 2018

Sangria

Feliz Dia de Portugal, eller Dia de Camões, amigos! 10:e juni är Portugals nationaldag och firas sedan 1580 (!!) i minne av poeten Luís Vaz de Camões. Camões kan liknas till Portugals Shakespeare eller Dante. 

För att fira kan man snabbt och lätt fixa ihop en sangria! Sangrias ursprung är inte lätt att fastställa, och många länder vill ta åt sig äran! Enligt EU-lag får endast sangria från Spanien och Portugal kommersiellt kallas sangria. Sangria är otroligt populärt i Portugal och består oftast av rött vin och skivor av blandade frukter. Jag har skapat en socker- och alkoholfri variation med inspiration från en artikel från Elle Mat och Vin

Observera att det är fördelaktigt om frukt och is är frusna, eftersom de faller sönder lättare om de tinat. 

Originalt recept är från



Sangria
(Jag fick 4 35 cl glas) 

Ingredienser:
4 dl druvjuice
🍀 6 dl äppelcider, sockerdricka eller fruktsoda
🍀 100 g fruktskivor av t ex apelsin, lime, citron, kumquat, persika
🍀 1 tsk socker
 3 dl isbitar
🍀 = finns i Coops ekologiska sortiment

Mitt recept:
5 dl vatten
3 dl Eldorado Äppeldryck 
Ciderkaraktär 
2 msk Zeroh! Wild Raspberry

Garnering: 
4 frysta jordgubbar (~ 55 g)
4 frysta mangobitar (~ 35 g)
4 isbitar (~ 40 g)

Instruktioner:
1 Blanda juice och cider eller läsk i en skål eller tillbringare. Tvätta frukten noga innan den skärs i skivor. Lägg skivorna i bålen och låt den gärna stå och dra i kylen ca 1 timme.
2 Smaka eventuellt av med lite socker och lägg i is före servering.

Mina instruktioner:
Häll vatten, äpplecider och hallonsaft i en stor skål och blanda. Häll i glas. Lägg i jordgubbar, mangobitar och isbitar. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kylen.


Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar