tisdag 5 mars 2019

Svenska pannkakor

Jag har äntligen lyckats med härliga svenska pannkakor!! Jippi!!! De är veganska, sockerfria, glutenfria och lowcarb! Och tunna! Och såklart ska man fira Internationella Pannkaksdagen med dem!


Svenska pannkakor
(3 21 cm i dm tunna pannkakor)

Ingredienser:
1 salt 
1 tsk bakpulver
1 tsk Semper Pofiber 
5 msk ICA Sötströ
3 msk Bulk Powders Ärtprotein
1 msk Finax Psyllium 
2 msk Risenta Kokosmjöl
2 dl Garant Mandelmjöl
2 dl vatten
2 msk rapsolja 
1 tsk citronsaft 
Rapsolja 

Instruktioner:
Blanda salt, bakpulver, pofiber, sötströ, ärtprotein, psyllium, kokosmjöl och mandelmjöl i en skål. Tillsätt vatten, rapsolja, chiaägg och citronsaft. Rör om i 20 sekunder. Ställ skålen i kylen i 1 timme. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja och en klump smet i en stekpanna. Platta försiktigt ut smeten. Stek i 5-6 minuter. Vänd och stek i 5-6 minuter. Servera varma.

Förvaring: Lägg på tallrik och förvara i kylen. 


Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar