Jag har lånat en massa böcker med raw food den här gången och smoothies. Sommaren är ju säsongen för smoothies, eller hur?
1: ”Green Kitchen smoothies: hälsosamma och färgglada smoothies att njuta av varje dag” av David Frenkiel och Luise Vindahl
2: ”Mera veckans vego: grön middag på bara 30 minuter” av Sara Begner
3: ”Ännu mera vego” av Sara Ask och Lisa Bjärbo
4: ”Lomelinos glass” av Linda Lomelino
5: ”Grönsakskärlek: vegetariskt, alkaliskt, raw food” av Karin Haglund
6: ”Juice Power & Detox: 1-7 dagars fasta 100 juicerecept & grön mat” av Renee Voltaire
https://www.bokus.com/bok/ 9789163722257/juice-power- detox-1-7-dagars-fasta-100- juicerecept-gron-mat/
7: ”LCHF 2.0” av Anna Hallén och Åse Falkman Fredrikson
8: ”Smoothies : lemonader, drinkar & smaksatta bordsvatten” av Claes Karlsson
9: ”Deliciously Ella” av Ella Mills Woodward
10: ”Mat för gudar : libanesisk matkultur från Beirut Café” av Donald Boström och Anders Hasselbohm
11: ”Ät och njut recept för kropp och själ” av Åse Falkman Fredriksson
12: ”30 dagar vegetariskt : himla lätt & gott!” av Lotta Bäckström och Carin Jämtin
13: ”Italienskt! Hemma hos Johanna” av Johanna Westman
14: ”Jeni's Splendid Ice Creams at Home” av Jeni Britton Bauer
15: ”Från veganens skafferi : fler än 60 inspirerande och lättlagade recept” av Dunja Gulin
16: ”Bakglädje till vardags och fest : baka med LCHF utan socker och mjöl” av Annika Rogneby
17: ”Mitt nya raw food-kök : 250 recept som håller dig frisk och stark året runt” av Erica Palmcrantz Aziz
18: ”Vinter-smoothies : värmande vitaminbomber” av Eliq Maranik
19: ”Sju steg till ett friskare jag : utan gluten, mjölk och socker” av Nilla Gunnarsson
20: ”Året runt med Saltå kvarn” av
Åsa Swanberg
21: ”Viktminskning med LCHF så lyckas du!” av Åse Falkman Fredriksson
22: ”Lugn mage med grön mat: för dig med IBS” av Sofia Antonsson
23: ”Hello green: ett äventyr i växtriket: enkla och näringsrika recept med mycket smak” av Josefine Jäger
24: ”Våra bästa GI-recept: 100 recept utan socker och snabba kolhydrater”
av Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson
25: ”The Baking Revolution” av Renée Voltaire
26: ”Gröt & müsli” av Viola Adamsson
27: ”Äppelkakor : och annat smått & gott av äpplen” av Ann-Kristin Hallgren
28: ”Rutiga Kokboken: Grundkokboken För Stora Och Små Hushåll. Över 1 500 Recept” av Birgitta Rasmusson
Mina rekommendationer: ”Green Kitchen smoothies: hälsosamma och färgglada smoothies att njuta av varje dag”, ”Mera veckans vego: grön middag på bara 30 minuter”, ”Ännu mera vego”, ”Grönsakskärlek: vegetariskt, alkaliskt, raw food”, ”Juice Power & Detox: 1-7 dagars fasta 100 juicerecept & grön mat”, ”Deliciously Ella”, ”Från veganens skafferi : fler än 60 inspirerande och lättlagade recept”, ”Mitt nya raw food-kök : 250 recept som håller dig frisk och stark året runt”, ”Vinter-smoothies : värmande vitaminbomber”, ”Sju steg till ett friskare jag : utan gluten, mjölk och socker”, ”Lugn mage med grön mat: för dig med IBS”, ”Hello green: ett äventyr i växtriket: enkla och näringsrika recept med mycket smak”, ”The Baking Revolution” och ”Rutiga Kokboken: Grundkokboken För Stora Och Små Hushåll. Över 1 500 Recept”
Vad är tatsoi? Tatsoi är en bladgrönsak som jag upptäckt nyligen. Tatsoi är nyttig för dig eftersom den är rik på vitaminer A, C och K, folsyra, kalcium och kalium.
Originalt recept är från
Äpple- och tatsoismoothie
(Jag fick 3 35 cl glas)
Ingredienser:
Originalt:
2 äpplen
2 små pak choi- eller bok choy-huvuden
1 msk citronjuice
1/2 avokado
3-5 dl vatten
Mitt recept:
1 omogen banan (~ 135 g)
100 g tatsoi
3 gröna äpplen (~ 460 g)
1 dl Alpro Soya Mild & Creamy Naturell Ekologisk Osötad
1 1/2 dl sojamjölk
1 msk ICA Sötströ
Instruktioner:
Skär äpple i bitar. Mixa samtliga ingredienser till önskad konsistens.
Mina instruktioner:
Skala och skiva bananen. Lägg på tallrik och täck med plastfolie. Ställ i frysen i 20 minuter. Skölj tatsoi noga i durkslag. Riv bort bladen och släng stjälkarna. Skölj äpplena i durkslag. Dela äpplena med äppleklyftare. Grovhacka klyftorna. Ta ut banan och låt stå i 5 minuter. Häll banan, tatsoi, äpple, yoghurt, sojamjölk och sötströ i en mixer. Mixa i 2 minuter. Servera kallt.
Förvaring: Häll i glas och förvara i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar