Idag är en fantastisk temadag som hyllar pasta - Internationella pastadagen!
Fastän italienska pastarätter är kända, som Pasta Carbonara, Fettuccine Alfredo, Spaghetti Bolognese och Spaghetti Aglio e Olio, finns det bevis att pasta uppfanns i Kina.
Spaghetti och quornfärssås
(Jag fick 4 portioner, ca 1155 g sås)
Ingredienser:
Spaghetti och quornfärssås
(Jag fick 4 portioner, ca 1155 g sås)
Ingredienser:
400 g Risenta Bönpasta Spaghetti
Sås:
480 g kvisttomater
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot (~ 115 g)
Olivolja
400 g fryst tinad Quorn Färs
1 dl Zeta Matlagningsvin Rött
4 dl vatten
90 g ICA Tomatpuré
1 tsk salt
1 msk köttfärskrydda
Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll mycket vatten i en stor kastrull. Täck med lock och låt koka. Häll i pasta och koka i 2 minuter. Häll pasta i durkslag. Gör såsen: Häll mycket vatten i kastrullen igen. Sätt på lock och låt det koka. Skölj tomater i durkslag. Häll i tomater och koka 4 minuter. Häll tomaterna i durkslag. Låt svalna i 20 minuter. Skala och grovhacka tomaterna. Häll tomater i durkslag. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv moroten. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, lök och vitlök i kastrullen. Fräs i 2 minuter. Tillsätt morot och fräs i 1 minut. Häll i olivolja och quornfärs. Fräs i 5 minuter. Ta bort kastrullen. Tillsätt tomater, matlagningsvin, vatten, tomatpuré, salt och köttfärskrydda. Puttra i 20-21 minuter och rör om var 1-2:e minut. Servera varmt.
Förvaring: Häll pasta och sås på tallrikar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
Tschüss!
Förvaring: Häll pasta och sås på tallrikar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar