Idag är en fantastisk temadag - Spaghettidagen! Fira med en underbart vegansk grön pastarätt.
Pasta med pesto och broccoli
(Jag fick 2 portioner, ca 780 g) (⭐️⭐️⭐️⭐️)
Ingredienser:
200 g Risenta Bönpasta Spaghetti
Röra:
5 vitlöksklyftor
620 g fryst tinad broccoli
Olivolja
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
245 g ljus pesto
Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll mycket vatten i en stor kastrull. Täck med lock och låt koka. Koka pastan i 2 minuter. Häll pastan i durkslag. Stäng av spisplattan. Skölj ur kastrullen. Skala och finhacka vitlök. Finhacka broccoli. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll vitlök och olivolja i kastrullen och fräs i 1 minut. Tillsätt broccoli och fräs i 6-7 minuter. Ta bort kastrullen. Blanda i salt, svartpeppar och ljus pesto. Servera varmt.
Förvaring: Lägg på tallrik och förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar