onsdag 22 maj 2019

Sana’a Shurbah Baydha

22:e maj: 14 dagar till sommarlov! 😁☀️Sommaren har ju såklart redan kommit till Jemen. 😉 22:e maj är Jemens nationaldag efter 22:e maj 1990 blev Jemen erkänt som ett självständigt land. Jemens huvudstad är Sana, Sana’a eller Sanaa. Det är därifrån den här söta versionen av Shurbah Baydha (”vit soppa”) kommer från. Soppan består av havregryn och vatten. I Aden kan den vara simpel, med havregryn, vatten, eller så görs en sås med lök, tomat, och kryddor, s.k. ”Shurbah Hamra” (”röd soppa”). 


Sana’a Shurbah Baydha
(Jag fick 1 80 cl skål)

Ingredienser: 
2 dl Axa Glutenfria Havregryn 
4 dl Kaslink Aito Oat Drink Barista
4 dl vatten
2 msk ICA Sötströ 

Instruktioner:
Värm en spisplatta på medelvärme. Häll havregryn, havremjölk, vatten och sötströ i en kastrull. Sjuda i 7-8 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt. 

Förvaring: Häll i skål och förvara i kylen. 


Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar