Slovenien var första landet att gå ur Jugoslavien och förklarade sig självständigt 25/06-1991, så därför firas nationaldagen idag.
Jag har gjort en slovensk version av havregrynsgröt. Först kokar man mjölk och sedan har man i mjölklumpar. Det ser inte ut som vanlig havregrynsgröt eftersom den ska vara väldigt klumpig.
Močnik
(Jag fick ca 285 g)
Ingredienser:
5 dl Kaslink Aito Oat Drink Barista
1 dl Urtekram Havremjöl
1 dl vatten
4 msk ICA Sötströ
1 nypa salt
Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Häll havremjölk i en kastrull. Koka i 1 minut och rör om hela tiden. Ta bort kastrullen. Blanda havremjöl, vatten, sötströ och salt i en skål. Tillsätt i kastrullen. Koka i 14-15 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.
Förvaring: Häll i skål och förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar