onsdag 26 juni 2019

Vary sosoa

Idag, 26:e juni, är Madagaskars nationaldag. Madagaskars basföda är ris, ”vary”. Vary sosoa betyder blött ris och är Madagaskars risgrynsgröt som är lite lösare än vanlig risgrynsgröt. Den kan göras söt med mjölk och socker, eller salt med kött. 

Vary sosoa
(Jag fick ca 730 g)

Ingredienser:
200 g Zeta Ris Av Kikärtor
4 dl vatten 
3 dl Kaslink Aito Oat Drink Barista
6 dl vatten
3 msk ICA Sötströ 

Instruktioner: 
Värm en spisplatta på hög värme. Skölj ris i en sil. Häll ris och vatten i en kastrull. Puttra i 6-7 minuter och rör om hela tiden. Ta bort kastrullen. Skölj ris i en sil. Häll i ris, havremjölk, vatten och sötströ. Koka i 11-12 minuter och rör om varje minut. Servera varmt. 

Förvaring: Häll i skål och förvara i kylen. 



Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar