Dio mio, vad gott det är med pasta! Speciellt med den här toskanska pastasåsen! Pomodoro betyder tomat på italienska. Fira 9:e mars, tomatsåsens dag rätt med Pasta al Pomodoro.
Originalt recept är från
Pasta al Pomodoro
(Jag fick 1 portion, ca 230 g sås)
Ingredienser:
Originalt:
2 klyftor vitlök
6 mogna färska tomater
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 kruka färsk oregano
1 tsk vitvinsvinäger
Flingsalt
Mitt recept:
100 g Risenta Bönpasta Spaghetti
Sås:
1 vitlöksklyfta
3 färska kvisttomater (~ 455 g)
Olivolja
Olivolja
2 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
1/2 krm malen svartpeppar
1 dl vatten
Instruktioner:
- Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna.
- Värm en kastrull och fräs vitlöken i smör och tillsätt honung. Rör om.
- Rör ner tärnad tomat och plockad oregano. Koka ihop såsen till en simmig konsistens i cirka 5 minuter.
- Smaksätt såsen med vinäger, flingsalt och svartpeppar.
- Blanda såsen med nykokt pasta, servera gärna med färsk riven parmesanost och färsk buffelmozzarella.
Mina instruktioner:
Skala och finhacka vitlöken. Skölj och tärna tomaterna. Värm en spisplatta på hög värme. Häll i olivolja och vitlök i en djup stekpanna och fräs i några sekunder tills den fått lite färg. Tillsätt tomat, lite i taget och fräs i 30 sekunder. Häll i oregano, salt, svartpeppar och vatten. Blanda om konstant och låt koka i 5-6 minuter. Ta bort stekpannan från plattan. Häll vatten i en stor kastrull, täck med lock och låt koka. Häll i spaghetti och koka i 2 minuter. Häll pastan i durkslag. Häll upp pastan och blanda i tomatsåsen. Servera varmt.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar