Pasta med röd paprikasås
(Jag fick 1 portion)
Ingredienser: Originalt:
- 350 gram pasta som spagetti, penne, tagliatelle, farfalle eller valfri sort
- 300 gram kycklingfilé
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 msk olivolja
- Paprikasås: 1 klyfta vitlök
- 0,5 gul lök
- 3 msk olivolja
- 3 röda paprikor
- 1 burk kokosmjölk
- 3 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 krm chiliflakes
- 1 krm curry eller garam masala
- 1 krm gurkmeja
- 2 krm paprikapulver
1 röd paprika
Olivolja
1 1/2 dl grönsaksbuljong (2 g Kung Markatta Grönsaksbuljongtärning) 250 ml Garant Kokosmjölk 1/2 tsk salt 1/2 krm malen chilipulver 1/2 krm Garam Masala 1/2 krm malen gurkmeja 1 krm malen paprikapulver 1 krm malen cayennepeppar Instruktioner:
- Börja med paprikasåsen: skala och hacka lök samt vitlök.
- Fräs lök och vitlök i en stor kastrull i olivoljan.
- Skölj och skrubba paprikan. Skär loss kinderna och släng kärnor samt fäste. Skär paprikan i bitar ca 2x2 cm stora.
- Tillsätt paprikan till kastrullen och vänd runt.
- Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
- Tillsätt vatten samt koka upp.
- Tillsätt kryddorna och rör om.
- Koka paprikasåsen i ca 10 minuter på medelvärme.
- Mixa paprikasåsen med en stavmixer och smaka av med salt, peppar samt ev. chili.
- Skär kycklingfiléerna i tärningar ca 2x2 cm.
- Fräs kycklingbitarna i olivolja samt salt och peppra dem. Börja koka pastan enligt paketet i rikligt med vatten, någon tsk salt samt några droppar olivolja.
- Lägg över kycklingen i paprikasåsen eller tvärtom. Låt småkoka under tiden pastan kokar klart.
- Servera pastan med kyckling- och paprikasåsen.
Skala och finhacka vitlök och lök. Skölj paprikan. *Skär bort toppen och botten av paprikan. Skär ut kärnhuset och skrapa ur frön. Finhacka väggarna. Värm en spisplatta på hög värme. Häll olivolja i en djup stekpanna. Fräs lök i 20 sekunder och rör om hela tiden. Tillsätt paprika och låt fräsa i 1 minut. Ta bort pannan. Gör grönsaksbuljong: Häll vatten i en kastrull och smula ner grönsaksbuljongtärning. Låt koka tills det inte finns smulor kvar. Tillsätt grönsaksbuljong och kokosmjölk och blanda om. Häll i kryddorna. Låt koka och rör om konstant i 7-8 minuter. Gör pastan: Häll mycket vatten i en stor kastrull, täck med lock och låt koka. Tillsätt pastan och koka i 2 minuter, för al dente-pasta. Häll ner pastan i durkslag. Lägg pastan på tallrik och häll över såsen. Servera varmt.
Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
*Använd gärna den här videon för att lätt hacka paprikan. https://youtu.be/Gs7d7xiTFtA
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar