lördag 16 december 2017

Kokt Quinoa

Detta inlägget kan verka lite ’basic’ och lätt, men jag visste inte hur jag skulle koka quinoa själv. Jag ersatte vatten med grönsaksbuljong för att ge lite smak. Quinoa kokt med vatten är lite för smaklöst, tycker jag. Originalt recept är från http://www.saltakvarn.se/recept/quinoa/
Kokt Quinoa
(Jag fick 1 portion, ca 740 g)

Ingredienser:
Originalt:
2 dl Quinoa
4 dl Vatten
Salt

Mitt recept:
6 dl grönsaksbuljong (5 g Kung Markatta Grönsaksbuljongtärning)
2 1/2 dl Garant Ekologisk Quinoa (~ 200 g)
1/2 tsk salt
Instruktioner:
Koka upp quinoa, vatten och salt, rör om och låt sjuda på låg värme under lock i 15 minuter. Låt vila under lock i ytterligare 5 minuter.

Mina instruktioner:
Gör grönsaksbuljong: Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull och smula ner grönsaksbuljongtärning. Rör om tills det inte finns smulor kvar. Ställ åt sidan och sänk värmen till medel. Skölj quinoa i en sil. Häll quinoa, buljong och salt i en kastrull. Blanda om och låt sjuda under lock i ca 15 minuter. Blanda om vart 3-4:e minut så det inte bränns. Häll quinoan i silen. Servera varmt.

Förvaring: Häll i tallrikar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.


Kokt Quinoa 2
(Jag fick 3 portioner, 1170 g)

Ingredienser:
12 dl grönsaksbuljong (10 g Kung Markatta Grönsaksbuljongtärning)
5 dl quinoa (~ 400 g)
1 tsk salt

Instruktioner:
Gör grönsaksbuljong: Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull och smula ner grönsaksbuljongtärning. Rör om tills det inte finns smulor kvar. Ställ åt sidan och sänk värmen till medel. Skölj quinoa i en sil. Häll quinoa, buljong och salt i en kastrull. Blanda om och låt sjuda under lock i ca 23 minuter. Blanda om vart 3-4:e minut så det inte bränns. Häll quinoan i silen. Servera varmt.

Förvaring: Häll i tallrikar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen. 


Tschüss!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar