Kokt Quinoa
(Jag fick 1 portion, ca 740 g)
Ingredienser:
Originalt:
2 dl Quinoa
4 dl Vatten
Salt
Mitt recept:
6 dl grönsaksbuljong (5 g Kung Markatta Grönsaksbuljongtärning)
2 1/2 dl Garant Ekologisk Quinoa (~ 200 g)
1/2 tsk salt
Instruktioner:
Koka upp quinoa, vatten och salt, rör om och låt sjuda på låg värme under lock i 15 minuter. Låt vila under lock i ytterligare 5 minuter.
Mina instruktioner:
Gör grönsaksbuljong: Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull och smula ner grönsaksbuljongtärning. Rör om tills det inte finns smulor kvar. Ställ åt sidan och sänk värmen till medel. Skölj quinoa i en sil. Häll quinoa, buljong och salt i en kastrull. Blanda om och låt sjuda under lock i ca 15 minuter. Blanda om vart 3-4:e minut så det inte bränns. Häll quinoan i silen. Servera varmt.
Förvaring: Häll i tallrikar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
Kokt Quinoa 2
(Jag fick 3 portioner, 1170 g)
Ingredienser:
12 dl grönsaksbuljong (10 g Kung Markatta Grönsaksbuljongtärning)
5 dl quinoa (~ 400 g)
1 tsk salt
Instruktioner:
Gör grönsaksbuljong: Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrull och smula ner grönsaksbuljongtärning. Rör om tills det inte finns smulor kvar. Ställ åt sidan och sänk värmen till medel. Skölj quinoa i en sil. Häll quinoa, buljong och salt i en kastrull. Blanda om och låt sjuda under lock i ca 23 minuter. Blanda om vart 3-4:e minut så det inte bränns. Häll quinoan i silen. Servera varmt.
Förvaring: Häll i tallrikar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar