Kondenserad mjölk
På Lindas Bakskola finns recept på krämig glass som använder kondenserad mjölk. Glassen blir verkligen krämig och god! Jag har också använt kondenserad mjölk innan i Key Lime Pie, som jag älskade!
Jag har inte gett den betyg, med stjärnor som jag brukar, för jag äter ju inte den som den är. 😉 I glass fungerade den bra i alla fall!
Originalt recept är från
https://www.savorylotus.com/sweetened-condensed-coconut-milk-a-dairy-free-alternative/
Kondenserad mjölk
(Jag fick 325 g)
Ingredienser:
Originalt:
- 1 can of FULL fat coconut milk (where to buy BPA and additive free coconut milk)
- 1/4 cup RAW honey (like this) OR REAL maple syrup (like this)
Mitt recept:
500 g Garant Kokosmjölk
5 msk ICA Sötströ
Instruktioner:
1. In a small sauce pan, bring coconut milk to a gentle boil. Whisk in honey (or sweetener of choice.)
2. Allow to actively simmer (never boil) on medium heat for 25-30 minutes, stirring OFTEN. Mixture will thicken slightly, reduce by about a 1/3, and darken just a titch.
3. Allow to cool completely then store in glass container for up to 5-7 days.
Mina instruktioner:
Separera det tjocka, vita, från det vattniga i kokosmjölken. Häll den tjocka kokosmjölken i en kastrull och värm på hög värme i ca 30 sekunder. Rör om hela tiden. Sänk värmen till väldigt låg och tillsätt sötströ. Rör om konstant i ca 40 minuter. Häll i skål och låt mjölken svalna. Täck med aluminiumfolie och ställ i kylen i minst 2 timmar.
Förvaring: Förvara i kylen.
Såhär såg det ut efter den stått i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar